When you go, you go

Namn: Stefan Sauk
Ålder: 62 år
Yrke: Skådespelare
Familj: Dottern Lova
Bor: Nockeby i Bromma
Rätt: Sauks Saltimbocca

Jag styr bilen mot Bromma och vidare ut mot Drottningholm och Ekerö. Stefan har lärt mig en genväg och precis innan bron till Drottningholm svänger jag av mot hans gata. Han bor i Nockeby i ett fantastiskt läckert hus. Här har han bott i över tjugo år. Och jag förstår varför. Egen brygga (som förvisso delas med grannarna), utsikt mot vattnet, lugnt och stilla och samtidigt nära stan. Stefan och jag har känt varandra i nästan tio år. Vi har gjort mycket kul tillsammans och jag skrattar gott åt minnen som ploppar upp. Jag ringer på och han öppnar dörren med ett stort leende och den minimala men så karaktäristiska gluggen gör sig påmind.

–Hej babe!
Bakom honom ljuder musik ur högtalarna. Det är alltid musik hemma hos Stefan. Köket är nyrenoverat med öppen planlösning och med en köksö i mitten som är tacksamt för bilderna vi ska ta. Men bäst är utsikten.
Ibland får jag äran att lyssna på när Stefan sjunger. Han är grymt bra! Det är ett stämningsfullt hem med härlig energi och på väggarna hänger foton från savannen i Afrika.
Stefan Sauk föddes i Stockholm 1955 och växte upp i Täby. 1979 började han som regiassistent och statist på Dramaten efter att ha kört taxi, jobbat som frisör och studerat. Efter Dramaten började han sedan på Teaterhögskolan i Göteborg och det stora genombrottet kom i satirprogrammet ”Lorry” där Stefan gjorde ett inslag som hette ”Tillfälligt avbrott” och där hans återkommande uttryck löd ”Det är mycket nu…” och ”Jag är skeptisk”. Han har gjort mängder av teaterroller, tv-program och filmer. Bland andra spelade han Carl Hamilton i filmen ”Vendetta”. ”Torka aldrig tårar utan handskar”, ”Tjockare än vatten”, ”Wallander”, ”Morden”, ”Millenium – män som hatar kvinnor”, ”Lilla Jönssonligan” och ”Miss Saigon” är andra uppmärksammade produktioner han har medverkat i. Stefan är också…läs mer i boken.

Köp boken