Jag tänker inte på döden lika ofta längre

Namn: Katarina Hultling
Ålder: 61 år
Yrke: Programledare, journalist och föreläsare
Familj: Sambon Albert Svanberg
Bor: Åkersberga norr om Stockholm
Rätt: Katarinas toast skagen

Jag minns henne så väl från alla år på Sportnytt. Hon var programledare och jag följde det programmet maniskt som den sportnörd jag var. När jag var 16 år påade hon ett inslag som handlade om mig när mitt lag i bordtennis spelade SM-final. Och det känns lite som att cirkeln sluts nu när vi möts igen så här 16 år senare för att prata om livet och cancer, inte minst laga toast skagen tillsammans. Vem hade trott det. Men det kunde ha gått illa. Katarina Hultling drabbades av bröstcancer 2011 och jag minns det som igår eftersom vi båda var ambassadörer för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj kort därefter.

Vi, jag och fotografen, kör norr om Stockholm till Åkersberga där Katarina bor i ett fantastiskt härligt hus med sin man Albert. Solen strålar denna dag och Katarina ser oförskämt pigg ut. Det har hon alltid gjort oavsett om det har varit i tv-rutan eller någon dag efter en cellgiftsbehandling. Vi är försenade. Jag har varit så dum och knappat in Victoria Silvstedts adress som förvisso inte bor så långt därifrån men vi är ändå sena och jag skäms något. En fin vovve möter oss i dörren. Det är en Cairnterrier med ursprung från det skotska höglandet. Trots förseningen strålar Katarina och visar mig runt. Vi går ut på terrassen som vetter ut mot vattnet. Man skymtar en badtunna lite längre bort och en båt ligger i vattnet. Det är en riktig idyll. Och det var för fyra år sedan som de flyttade hit efter en tid i Göteborg. Katarinas sambo Albert Svanberg är chef på SVT men också före detta reporter och krönikör på Sportnytt. Han hade fått tjänstgöring i Göteborg vilket gjorde att de lämnade Stockholm under en period.

Katarina har tagit bröd ur frysen och vi gör oss redo för att mer eller mindre slänga ihop en toast skagen. Det är ju så enkelt. Och gott. Vi lägger upp alla ingredienser i vackra skålar som Katarina…läs mer i boken.

Köp boken