Det gick bra

Namn: Filippa Reinfeldt
Ålder: 48 år
Yrke: F.d. politiker och sjukvårdslandstingsråd i Stockholms län,
numera ansvarig för affärsutveckling i Skandinavien på
koncernnivå inom Aleris
Familj: Barnen Gustaf, Erik och Ebba
Bor: Täby
Rätt: Filippas caesarsallad med räkor

Hon har jämförts med Jacqueline Kennedy, en gång USA:s First Lady och gift med John F. Kennedy. Filippa Reinfeldt är en riktig powerwoman med star quality och var Sveriges First Lady under två mandatperioder när hon var gift med Sveriges f.d. statsminister Fredrik Reinfeldt. Hon har sedan barnsben varit politisk aktiv. Åtminstone försökte hon komma med i moderata ungdomsförbundet som 11-åring efter att hon var missnöjd med hur skolan var utformad på den tiden. Men hon fick vänta ett par år och det var först i högstadiet som Filippa blev medlem och politisk aktiv för första gången. Det var också där hon tio år senare träffade Fredrik som hon sedermera fick tre barn tillsammans med. Filippa var kommunalråd i Täby mellan åren 2002 och 2006. Och mellan 2006 och 2014 var hon landstingsråd i Stockholms läns landsting. Vi ses idag för att fördjupa oss i sjukvården och vad som kan bli bättre där, men också om hur denna kvinna familjesprungen från västkusten skalar räkor till en caesarsallad på bästa sätt. Och om operationen.

Av någon anledning valde jag att klä mig i blått dagen till ära. Filippa har däremot rosa på sig, men ler åt mitt färgval. Hon är otroligt trevlig och tillmötesgående. Rosa kokboken I fick hon i julklapp av sin förra pressekreterare Cherine Khalil så konceptet kände hon väl till när hon fick frågan och jag är så tacksam att hon är med. Dessutom kan jag utröna via hennes populära Instagramkonto att hon är duktig i köket.
– Jag älskar att laga mat och gör det nästan varje dag, dock inte så avancerat alltid. Min dotter spelar mycket fotboll och hon behöver en hel del energi. Igår blev det en carbonara till exempel. Jag är väl som de flesta andra och gör typ spagetti och köttfärssås ganska ofta. Fast då kanske jag gör till tio personer trots att vi bara är tre hemma. Så fryser jag in. Häromdagen strimlade jag zucchini istället för pasta och kokade till – så att det inte blir exakt samma varje gång. Caesarsallad som vi ska laga idag gjorde jag senast för några veckor sedan…läs mer i boken.

Köp boken