Jag har, som så många andra, sett hur sjukdomen kliver in och vänder upp och ner på människors liv. Både för den drabbade och för deras nära. Genom Blå kokboken kan jag få vara med och bidra i kampen.
Det var en självklarhet för mig att bidra med bilder till detta projekt. Cancer berör många och de flesta känner någon som drabbats. Tillsammans har vi skapat matbilder som jag hoppas ska inspirera och bidra till att kampen mot cancer uppmärksammas.
Att bli tillfrågad igen att få vara del av detta projekt kändes lika viktigt denna gången, som sist. Prostatacancer finns, bland mina vänner och mina bekanta, och genom att få vara en del av Blå kokboken hjälper jag förhoppningsvis till att göra en förändring för mina vänner och andra i samma situation.
Sorg slår hårt och oväntat – även om man tror sig vara förberedd. Och vi som blir kvar måste förhålla oss. Till vårt eget liv, till andras liv och sjukdom. Kunna lyssna. Jag vet en del om vad sorg kan innebära och vill därför gärna ge mitt bidrag till eftertankens och glädjens bok, Blå kokboken.
Det är alltid lika roligt att samlas och laga mat ihop med Anna och gänget. Jag tänker på alla i min egen närhet som kämpar mot cancer och på de anhöriga som stöttar. Älska mat, hata cancer!
Ibland är det svårt att sätta ord på. Cancer må ha startat det, men cancer kommer inte att vinna. Det är något påverkar oss alla men för varje dag vi kämpar tillsammans och överlever är det en vinst.
Tack också till;
Frida Thell, EditK PR, MTR Express, Susanne Sperneder, Repro360, Grönsakshallen Sorunda, Fällmans kött, Chasseur, Global knivar och Zassenhaus.
Det var en självklarhet för mig att bidra med bilder till detta projekt. Cancer berör många och de flesta känner någon som drabbats. Tillsammans har vi skapat matbilder som jag hoppas ska inspirera och bidra till att kampen mot cancer uppmärksammas.
Magnus Rangvid – Fotograf – omslag + kampanjbilder
Cancer har tyvärr funnits med i mitt liv redan från barnsben då jag förlorade en av mina bästa vänner till sjukdomen. När Anna frågade mig om jag ville vara delaktig i detta viktiga projekt, så fanns det inget annat svar än ”Självklart!”.
Genom åren har jag mötts av återkommande cancerbesked; från familj, vänner och bekanta. Jag har en förhoppning att jag vid nästa besked ska känna en viss förtröstan – att jag under tiden bidragit positivt i kampen mot cancer. Och vem vet – kanske är det jag själv som får beskedet då.
Prostatacancer är den vanligaste cancerformen – att få fler män att känna till symptomen och att fler kommer iväg och undersöker sig är av största vikt! Det är ett mål stolt jobbar mot i det här viktiga projektet!
Sorg slår hårt och oväntat – även om man tror sig vara förberedd. Och vi som blir kvar måste förhålla oss. Till vårt eget liv, till andras liv och sjukdom. Kunna lyssna. Jag vet en del om vad sorg kan innebära och vill därför gärna ge mitt bidrag till eftertankens och glädjens bok, Rosa Kokboken.
Det är en självklarhet för mig att ställa upp i detta projekt. Vi alla måste bidra på vårt egna sätt för att i slutändan kunna krossa cancer!
Det är alltid lika roligt att samlas och laga mat ihop med Anna och gänget. Jag tänker på alla i min egen närhet som kämpar mot cancer och på de anhöriga som stöttar. Älska mat, hata cancer!
Ibland är det svårt att sätta ord på. Cancer må ha startat det, men cancer kommer inte att vinna. Det är något påverkar oss alla men för varje dag vi kämpar tillsammans och överlever är det en vinst.
Tack också till;
Fadi el Khoury, Frida Thell, MTR Express, Hotel C Stockholm, Grönsakshallen Sorunda och Urban Deli.
Jag har flera personer i min närhet som drabbats av cancer på olika sätt, så att vara med och bidra till detta fantastiska projekt var en självklarhet för mig. Det är en vidrig och oberäknelig sjukdom som jag hoppas vi kan utrota för gott inom en överskådlig
Det var en självklarhet för mig att bidra med bilder till detta projekt. Cancer berör många och de flesta känner någon som drabbats. Tillsammans har vi skapat matbilder som jag hoppas ska inspirera och bidra till att kampen mot cancer uppmärksammas.
Jag glömmer aldrig när min mor ringde och berättade med tårarna i halsen att hon hade bröstcancer. Vår familj var en av de lyckligt lottade och min mor mår prima idag sju år senare. Cancer behöver bli utrotad eftersom det är en sådan hemsk jävel som kan drabba vem som helst när som helst, och om den “Rosa kokboken” kan hjälpa i rätt riktning så är jag ombord!
Genom åren har jag mötts av återkommande cancerbesked; från familj, vänner och bekanta. Jag har en förhoppning att jag vid nästa besked ska känna en viss förtröstan – att jag under tiden bidragit positivt i kampen mot cancer. Och vem vet – kanske är det jag själv som får beskedet då.
Flera i min närhet har drabbats av olika typer av cancer. Det är tungt att se andra lida och sörja, och ibland oroar man sig även för att man själv ska drabbas. Självklart vill jag hjälpa till i ett sådant här projekt – ett som i förlängningen kan hjälpa så många!
Sorg slår hårt och oväntat – även om man tror sig vara förberedd. Och vi som blir kvar måste förhålla oss. Till vårt eget liv, till andras liv och sjukdom. Kunna lyssna. Jag vet en del om vad sorg kan innebära och vill därför gärna ge mitt bidrag till eftertankens och glädjens bok, Rosa Kokboken.
Jag tänker på människor i min närhet som själva har drabbats eller som har anhöriga med cancer. Min förhoppning är att kunna hjälpa till genom att sprida information om att denna fina bok finns, och att vi alla kan bidra i kampen mot cancer.
Där det finns människor och god mat finns det glädje och hopp!
För mig är det viktigt att råvaror, människor och miljö behandlas med respekt, det var en självklarhet att hjälpa till med detta projekt.
Jag är en kock som älskar att laga och servera mat, men hatar cancer.
För mig var medverkan i denna bok en självklarhet! Mat har alltid varit en stor glädjespridare i människors liv och det känns som ett givande sätt både att förmedla kunskap om cancer och ge stöd i människors kamp mot cancer. Sammanfattningsvis, ät mat och må bra – fuck cancer!
För mig var det en självklarhet att ställa upp på projektet Rosa kokboken, då jag tillsammans med mina vänner och min passion för mat kunde hjälpa till att bidra i kampen mot cancer.
För Inger Johansson, en av de fantastiska kvinnor som har kämpat och besegrat bröstcancer.
Tack också till;
Bella Sundwall, Jenny Engstrand, Clarion Hotel Örebro, Elite Hotel Knaust, Nordsjöfisk, Hillewi Gottfridsson, Taxi Kurir Skåne, By Giertta, Werners Gourmetservice, Norwegian, Lukas Mattsson, Sophia Bergfors, Payson, och Valerie Stockholm.
Precis som alla andra har jag haft och har cancer i min närhet. Min sommarmamma dog efter 10 års kamp, endast 50 år gammal, och min pappa har två olika cancerformer som ställt livet på ända för mig och min familj det senaste året. Så: det jag kan bidra med vill jag gärna göra!
Var ska jag börja? Min mamma, min bästa vän, min f d flickvän och ett antal vänner. Alla dog i cancer och jag hatar verkligen denna sjukdom. Nu lever jag på hoppet att min fantastiska svägerska ska få vara frisk efter att ha drabbats två gånger. Och att en av mina nära vänner inte ska få tillbaka sin bröstcancer. Sedan min mamma dog för snart 20 år sedan, har jag stöttat cancerfonden.
Flera i min närhet har drabbats av olika typer av cancer. Det är tungt att se andra lida och sörja, och ibland oroar man sig även för att man själv ska drabbas. Självklart vill jag hjälpa till i ett sådant här projekt – ett som i förlängningen kan hjälpa så många!
Jag är väl en av få svenskar som inte har haft någon nära som har gott bort i cancer. Min mamma har en form av cancer, men den är inte livshotande. Min svägerska är en hjältinna som än så länge har stått emot den förbannade sjukdomen. Självklart vill jag bidra till att cancerfonden får mer pengar.
Jag tänker på människor i min närhet som själva har drabbats eller som har anhöriga med cancer. Oron, sorgen och känslan av maktlöshet. Min förhoppning är att kunna hjälpa till genom att sprida information om att denna fina bok finns, och att vi alla kan bidra i kampen mot cancer.
För mig var det självklart att engagera mig i detta projekt. Jag har på nära håll sett hur min mor drabbats och brutits ner av cancern. En av hennes viktigaste glädjestunder i livet var fikapauserna och måltiderna med nära och kära.
Många i min närhet har drabbats av cancer och för mig kändes det självklart att dra mitt strå till stacken. Mat och måltider berör alla människor och är ett fantastiskt verktyg att nå ut med budskapet att rädda fler liv i kampen mot cancer.
Att få tillfälle att använda den kunskap jag fått under studieåren som ett bidrag i kampen mot cancer var en möjlighet jag inte ville missa!
Jag är en kock som älskar att laga och servera mat, men hatar cancer.
Jag älskar att sprida glädje med mat och dryck. Som utbildad Måltidsekolog hoppas jag kunna bidra till en gastronomisk och hållbar matkultur.
Där det finns människor och god mat finns det glädje och hopp!
För mig är det viktigt att råvaror, människor och miljö behandlas med respekt, det var en självklarhet att hjälpa till med detta projekt.
Tack också till;
Grythyttans Gästgivaregård, Kitchen Aid, Leröy, Grönsakshallen Sorrunda, Fällmans Kött, Werners Gourmetservice, Le Creuset, Payson, Valerie Stockholm, Max Söderberg