Jag? Bröstcancer?”

Namn: Gabriel Forss
Ålder: 43 år
Yrke: Artist och körledare
Familj: Pojkvän
Bor: Vindsvåning i Stockholms city,
Rätt: Gabriels nyttiga bananpannkakor

Jag ringer på högst upp i trapphuset inne i Stockholms city. Jag har varit där många gånger, Gabriel är en av mina bästa vänner. En fantastisk person. Gabriel öppnar på strålande humör. Han är alltid glad och positiv och jag tror aldrig att jag har sett honom nedstämd. Möjligen orolig och nojig, men aldrig nedstämd.
Han flyttade till sin vindsvåning efter nästan tio år i Hammarby Sjöstad. Vi vänner tjatade på honom att komma in till stan. Här har han en läcker utsikt och man ser ut över takåsarna. Vindsvåningar har något speciellt. Takbjälkarna är till och med synliga i taket hemma hos Gabriel.
– Det är nyproduktion så allt är helt nytt, informerar Gabriel fotografen.
Han visar runt och berättar om alla sina planer för lägenheten. Inredningen är minimalistisk men mysigt. Det är öppen planlösning och mycket vitt. Gabriel har tänt ljus överallt, det gör han alltid. Han älskar inredning och har piffat till lite överallt med små detaljer. Badrummet är magiskt med marockanskt kakelgolv och badkar. Den stora höjdpunkten i lägenheten är dock terrassen som man når via två stora glasdörrar.
Gabriel Forss är känd som en av Sveriges största körledare. Varje vecka samlar han mer än tvåtusen sångare i sina körer i Stockholm, Göteborg och Malmö. Han har även gjort flera tv-program. Men han började som körsångare och körade bland annat bakom Charlotte Perrelli när hon vann Eurovision Song Contest med låten ”Take me to your heaven” år 1999. Gabriel själv har vunnit Melodifestivalen med låten ”Bara hon älskar mig” som en av medlemmarna i gruppen ”Blond”. På senare år har allsången fått större utrymme och han har nyligen turnerat med konceptet ”Julallsång”. Han släppte också ett album i samband med detta. Utöver detta är han en uppskattad föreläsare. Han har också släppt självbiografin ”Äntligen”, som handlar om att vara kristen och komma ut som homosexuell.

På bardisken i köket har Gabriel redan…läs mer i boken.

Köp boken