Jag skulle operera brösten två dagar efter

Namn: Lulu Carter
Ålder: 53 år
Yrke: Inredare, författare och programledare
Familj: Partner, barnen Lucas och Nicole och hundarna
Bor: Östermalm, Stockholm
Rätt: Lulus marockanska kycklinggryta

Att hon var en fena på inredning hade jag full koll på, men att hon även är fena i köket, om hon vill, det visste jag inte alls. Men det är hon. Och sällan har jag skådat så många ingredienser i någon rätt. Jag är bjuden på lunch hemma hos Lulu Carter i hennes fantastiska våning i de finare kvarterna på Östermalm. Marockansk kycklinggryta är vad jag ska bli bjuden på. Att rätten är just marockansk förvånar mig inte det minsta, eftersom Lulu fullkomligt älskar Marocko och hela våningen är full av handknutna mattor såväl som kuddar och vackra ting hämtade från metropolen Marrakesh där hon tillbringar en hel del tid. Lulu berättar att hon känner sig hemma där. Och utan alla sina mattor skulle hon bli deprimerad, hon beskriver dem som en ljuvlig besatthet.

På Östermalm kan hon gå vilse men innanför murarna i Medinan i Marrakesh, bland tusentals människor och labyrintliknande gränder, hittar hon lätt som en plätt och hon drömmer om att flytta dit en gång. Det är klarblå himmel och vi lägger ut några härliga marockanska mattor att sitta på. Lulu bär en vacker sarong och en klädsam, läcker hatt. Hennes kropp är välbevarad och hon ser ut att må väldigt bra. Hon måste träna dygnet runt, tänker jag. Och äta hälsosamt.

Östermalms Saluhall ligger runt hörnet och det myllrar av människor på gatorna runt omkring, men i vår oas är det lugnt. Stilla och fridfullt. Lulu tar fram en så kallad taginegryta, en marockansk lergryta, som hon har lagt i blöt kvällen innan. Precis som hon har gjort med kikärterna. Taginegrytan är toppen eftersom man kan lägga ner vad som helst i den som man vill äta, och eftersom den redan är blöt blir allt extra saftigt. Lulu är väldigt inspirerande och påhittig; hon utstrålar en stor portion nyfikenhet. Man blir lätt glad och sällan uttråkad i hennes sällskap och hon har många intressanta historier att berätta från sin brokiga bakgrund. Bland annat den om när hon skulle operera sina bröst. För att göra dem större. Men dagen före operationen ringde hennes syster…läs mer i boken.

Köp boken