Det är ovisst

Namn: Börje ”The King” Salming
Ålder: 66 år
Yrke: Hockeylegend, numera föreläsare, företagare och författare
Familj: Frun Pia, barnen Bianca, Rasmus, Anders och Teresa samt bonusbarnen Lisa och Sara
Bor: Etagevåning på Gärdet, Stockholm
Rätt: Börjes raggmunkar med fläsk

Mitt på Gärdet i en etagevåning som rymmer hela familjen bor hockeylegenden Börje Salming. Hit flyttade familjen för ett par år sedan från det i media omtalade lyxhuset i Vaxholm, granne med Ingemar Stenmark.
– Det var skönt att slippa hålla på med allt som det var med ett hus. Trädgårdsskötsel och renoveringar. Jag hade även båt och scooter. Nu kan jag istället få tid att resa och göra saker jag så länge har längtat efter.
Den stora grillen från huset i Vaxholm har fått följa med och står och glänser på terrassen. Vilket ju passar bra eftersom Börje är en hejare på att grilla.
– Ja, efter 17 år i Kanada blir man specialist på att grilla. Alla grillar där.

Börje Salming föddes i Kiruna 1951 där han också växte upp. Han är Sveriges största ishockeyspelare genom tiderna. Efter 17 år i NHL, 46 landskamper, två SM-guld kallas han kort och gott för ”The King” och han är en livs levande legend. Börje är den förste svensken att bli invald i The Hockey Hall of Fame 1996, vilket är i princip det största man kan uppleva inom hockeyn. Han har spelat för Kiruna, Brynäs, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings och AIK.

Vi talar om hälsan och Börjes kropp som är så omtalad. Det sägs att han offrade sin kropp för sporten och fått sy över 500 stygn. Men Börje är inte den som klagar och kroppen ser extremt vältränad ut. Jag ber honom ändå att räkna upp alla skavanker.
– Nja, jag har väl lite nedsatt syn, artros i vänster höft och knä och så axlarna då. Det var brutalt på den tiden. Man brydde sig inte utan kunde spela med blodig tröja…läs mer i boken.

Köp boken