En kamp

Namn: Tilde de Paula Eby
Ålder: 42 år
Yrke: Programledare
Familj: Maken Thomas och barnen Elian, Zion, Naemi och Ilyah
Bor: Våning i Vasastan, Stockholm
Rätt: Tildes mumsiga gino

På en underbar adress i Vasastan i Stockholm ringer jag på hemma hos familjen de Paula Eby. Här vill jag bo! Jag älskar det här området och stadspulsen är påtaglig. Tilde de Paula Eby öppnar med ett stort leende. Alltid lika glad. Direkt hemkommen från Nyhetsmorgon som hon sände tills för en timme sedan. Tilde är född i Chile men har en pappa som är från Brasilien och en mamma från Stockholm. Hon kom till Sverige i ung ålder och började jobba med tv redan i tjugoårsåldern och sedan dess har hon blivit utnämnd till Sveriges bästa kvinnliga programledare hela tre gånger. Hon har lett tv-program som När & Fjärran, Saknad, Hela Sverige bakar och Spårlöst, och sedan hösten 2012 leder hon Nyhetsmorgon tre dagar i veckan. Men framförallt är hon programledare för insamlingsgalan Tillsammans mot cancer. Och vi har mycket att prata om. Vi ska dessutom göra 80-talsklassiken gino, som är en galet god dessert.

Tilde har redan förberett det hela och när vi går in i köket ligger alla bär och frukter snyggt upplagda på ett fint fat till fotografens belåtenhet. Ugnen är dessutom redan satt på 250 grader. På vägen hem från TV4-huset har hon bett taxin stanna till vid en inredningsbutik som säljer italienska köksprodukter för att köpa en ny ugnsform som gör sig bättre på bild än de hon redan hade, berättar hon. Hon bär en härlig klänning i grått från vännen Pernilla Wahlgrens klädesmärke. Klänningen är urläcker. Och den har tittarna även kunnat se i morgonens program. Tilde packar upp sin väska som innehåller allt från bh:ar till klänningar, men det känns ändå som ett organiserat kaos. Det finns ganska många saker överallt i våningen. I hallen hänger en mistel, vilket är charmigt.

– Jag hänger upp en ny varje år så att jag kan stå under den och hångla med min man. Du vet, vi är så nykära. Vi gifte oss för bara några år sedan.
Maken Thomas är nästan tio år yngre och musiker i det välkända bandet Hoffmaestro. Och nog är de kära alltid. Tilde visar ett T tatuerat på sin handled. Givetvis står det för…läs mer i boken.

Köp boken