“Både pappa och brorsan”

Namn: Thomas Bodström
Ålder: 56 år
Yrke: Advokat, författare och f.d. politiker
Familj: Hustru Helén, barnen Olof 27, Ture 23, Maria 19 och Mattias 15
Bor: Lägenhet Kungsholmen, Stockholm
Rätt: Bodströms heta korv stroganoff

Thomas Bodström är den snygga brottmålsadvokaten som under åren 2000-2006 var Sveriges justitieminister och senare även Justitieutskottets ordförande. Jurist har han varit sedan 1990 och idag driver han en av Sveriges största brottmålsbyråer – “Advokatbyrån Thomas Bodström”. Thomas medverkar regelbundet som juridisk expert i olika sammanhang, såväl radio som tv. Förutom politiken och juridiken är Thomas också författare med hela elva böcker bakom sig. Lägg därtill en gedigen idrottskarriär där han bland annat spelade fotboll tre säsonger i allsvenskan för sitt AIK som han stöttar så starkt. När vi ses ska vi tala om just idrottandet, hur han håller sig i form, hälsokontrollerna och PSA-proven. Vi ska tala om incidenten med hjärtat, dödsorsaker, föräldrarna varav pappan, tidigare utrikes-
och utbildningsministern, Lennart Bodström, dog i prostatacancer. Om brodern som precis har blivit drabbad. Men också om tävlingsmänniskan och första mötet med cancer. Inte minst om mat och Thomas talang i köket.

– Jag går på hälsokontroller. Inte varje år, men nästan. Allt ser bra ut. Jag mår fint. Vi har det via jobbet. Då har jag också passat på att ta PSA-prov. För mig är det självklart att göra det och jag har nog gjort det i tio år. Som man är det ju det viktigaste. Senast jag tog ett PSA-prov sa de att jag hade värden på ungdomsnivå haha. Det lät ju otroligt bra, visst?
– Får du även prostatan undersökt? undrar jag.
– Ja, de får känna och klämma var de vill!
– Och du är frisk?…läs mer i boken.

Köp boken