De ville ta bort den akut

Namn: Patrik Sjöberg
Ålder: 51 år
Yrke: F.d. höjdhoppare
Familj: Dottern Isabelle och hunden Soto
Bor: Lägenhet i Göteborg
Rätt: Patriks råraka med löjrom

Att det är en lång man jag möter idag det visste jag sedan tidigare, men inte så lång; 1,99 meter. Patrik Sjöberg är en stor man på många sätt. Han har åsikter om det mesta och säger alltid vad han tycker. Hans rättframma sätt såväl provocerar som skrämmer många, berättar han. Håret är långt och uppsatt i en trendig man bun.
– Jag klipper mig en eller två gånger per år.
Skägget är minst lika långt och välansat. Jag får en ingivelse och vill helst bara dra i det. Men jag låter bli. …
Patrik Sjöberg föddes i Göteborg och blev tidigt duktig i höjdhopp. 1976 vann han sin första höjdhoppstävling. Han var elva år då och bestämde sig direkt för att bli bäst i världen. Han är idag världens tredje bästa höjdhoppare genom tiderna med sitt tidigare världsrekord på 2,42. En ryggskada avslutade karriären 1998. Numera arbetar han som programledare och föreläsare. Men han har tusen bollar i luften som han uttrycker det och flera projekt på gång. Patrik har även skrivit två böcker och två till är på väg ut. Den senaste boken ”Det du inte såg” väckte enorm uppmärksamhet och boken är såld i över 300 000 exemplar.

Idag ska vi laga råraka med löjrom, såväl min som Patriks favoriträtt. Själv äter jag det alla högtider och en hel del tillfällen däremellan också, måste jag erkänna. Patrik säger att det är det bästa han vet. Vi ska också tala om Patriks två akuta operationer på grund om misstanken om cancer. Och om PSA-prov och ignoransen av provtagning.

Vi talar om cancer och sjukdomar. Inte minst provtagningar och PSA-prov.
– Jag fick en…läs mer i boken.

Köp boken