Redan då förstod jag

Namn: Oscar Zia
Ålder: 21 år
Yrke: Artist
Familj: Mamma, pappa och fem syskon
Bor: Lägenhet i Hammarby Sjöstad
Rätt: Oscars pasta salsiccia

Oscar Zia är en riktig snygging när han kommer gående. Dagen till ära är han klädd i svart och ser ut som en yngre version av någon popikon från väst. Idolen visar sig vara Beyonce, men jag tänker mer Prince när jag ser honom. En blivande popstjärna. Riktigt stor popstjärna.

Det italienska påbrået är påtagligt. Han gestikulerar och pratar högt och snabbt. Och det känns som om han har mer energi än de flesta. Utseendet är så italienskt det kan bli. Möjligen kunde han spara ut det kortklippta mörka håret men annars finns allt där. De höga dragen, mörka ögonen, modeintresset och det sneda leendet. Och så den skönsjungande rösten. Pappan är från Venedig och mamman från en by en dryg timme därifrån. Och givetvis talar Oscar flytande italienska. Men han föddes i Malmö och växte upp på landsbygden i Sverige och skånskan är utpräglad. Sådär charmigt som den kan vara hos en 20-åring. Fast vi glömmer Skåne och Sverige för ett tag och låtsashänger i Italien en sväng när vi nu ska sno ihop Oscars paradrecept som är en riktigt italiensk pasta samtidigt som vi pratar om livet och vad man tänker som tjugoåring kring cancer och sjukdomar.

Han slog igenom redan som 16-åring i tv-programmet X Factor när han kom på en åttonde plats. Därefter har han deltagit i Melodifestivalen ett flertal gånger. 2013 tillsammans med Loulou Lamotte och Behrang Miri när de gick till andra chansen. Strax därefter kom Oscars första singel ”Fail”. Samma år var han med i…läs mer i boken.

Köp boken