Precis som i Rosa Kokboken I medverkar 20 välkända kvinnor som delar med sig av av sina liv och sitt möte med cancer. Det kan vara självupplevt, som hos x och x. Det kan ha drabbat en väninna, vilket hände x och x eller så kan det vara en förälder som i xs och xs fall. Några av kvinnor har aldrig tidigare pratat om sitt möte med cancer. För att lägga till något mer, något som för det mesta står för det positiva och kärleksfulla i livet, så delar kvinnorna också med sig om sina tankar kring mat och träning. Du får flera handfasta tips och råd för att inte nämna de fantastiska paradrecepten.
Medverkande: Izabella Scorupco, Filippa Reinfeldt, Maria Montazami, Lill-Babs, Carolina Klüft, Lotta Engberg, Emma Green, Charlotte Kalla, Kayo, Therese Alshammar, Gudrun Schyman, Cecilia Forss, Pamela Andersson, Babsan, Victoria Silvstedt, Sonja Aldén, Elisabet Höglund, Tilde de Paula Eby, Pernilla Wahlgren och Katarina Hultling.

Förutom all tid, recept, tankar och historia har samtliga bidragit med sin expertis, råvaror och kunnande. Inte minst engagemang. De flesta har också öppnat upp sina hem för projektet