Döden tar mig när den vill

Namn: Özz Nûjen
Ålder: 42 år
Yrke: Ståuppkomiker, manusförfattare, programledare och skådespelare
Familj: Mamma, pappa och fyra syskon
Bor: Lägenhet, Kungsholmen
Rätt: Crème Brûlée à la Özz

Özz kommer direkt från Nyhetsmorgon och har ett stort leende på läpparna. Han har pratat om sin medverkan i sommarens Diggiloo-turné.
– 22 städer blir det. Hela sommaren. Ska bli otroligt kul!
Hans schema är minst sagt fullspäckat. Han säger att det blir cirka 200 hotellnätter varje år och att han älskar att ha det så. Det går inte alls att få till en tid med Özz egentligen, som ändå gärna vill vara med i Blå kokboken, men vi lyckas till slut. En liten lucka för att svänga ihop en Crème brûlée. Eller vispa ihop en Crème brûlée kanske är mer korrekt.
Helst ska brûléen stå i kylen över natten men man kan hoppa det momentet om man har brådis…

– Jag har haft problem med min rygg och ska gärna gå runt och vandra i skog och mark. Och om jag står och sitter still så är det jättedåligt. Häromdagen åkte jag bil i sju timmar till min syster i Norge. Vi firade midsommar och så tog min systerdotter studenten. Ja, alltså det är inte några studentskivor där utan de åker sån där russebuss. Helt galet. Så det är nog därför jag har ont nu.
Jag berättar att det har jag sett på Skam. Russebussarna.
Özz har ryggskott. Och jag passar mig för att krama honom för hårt när vi hälsar.
– Du är stark, ler han.

Özz Nûjen är född i Kurdistan och flydde till Sverige tillsammans med sin familj som åttaåring. Han är en av Sveriges största standup-komiker…läs mer i boken.

Köp boken