Man ska inte ta livet för allvarligt

Namn: Ingvar Oldsberg
Ålder: 72 år
Yrke: Programledare
Familj: Särbon Maria, barnen Viktoria 28, Karolina 42 och Staffan 49 år
Bor: Våning på Vasaplatsen, Göteborg
Rätt: Ingvars tradarmacka

Ingvar Oldsberg är en humoristisk man som har nära till skratt. Oavsett om han har ont i sitt knä, fått diagnosen cancer eller skapar brand i sitt eget kök. När vi möts talar vi om allt från tv-programmet På spåret till cancer i ändtarmen, till matlagningen eller snarare bristen av den, till brodern Peter som dog i cancer till en brittisk filosof. Och en hel del däremellan.

Våningen på Vasaplatsen är magnifik. Och man kan lätt gå vilse på de 217 kvadratmetrarna. Här har Ingvar bott sedan 1992 och stormtrivs. Jag behåller skorna på och Ingvar visar runt i de olika rummen. Han har svårt att gå och har ont i sitt knä som han ska operera och han oroar sig för om han ska klara av att leda söndagens Bingolotto i TV4.

Det ringer på Ingvars hemtelefon och det är hans särbo Maria som kollar läget.

Ingvar är en mycket folkkär programledare och har vunnit allt från hederspris på Kristallen till Årets göteborgare. Med program i bagaget så som Bell & Bom, Avenyn upp och ner, Oldsberg – för närvarande, Tipsextra, På spåret, Här är ditt liv och Sverigequizen. Sedan 2014 är han programledare för Bingolotto där han har lyckats få tittarsiffrorna lika höga som på Leif ”Loket” Olssons tid. Vi pratar om vad han tänker om framtiden och när han ska gå i pension…läs mer i boken.

Köp boken