“Man ska inte tro att man är någon jäkla stålman”

Namn: Glenn Hysén
Ålder: 59 år
Yrke: Expertkommentator och tv-profil, f.d. fotbollsproffs
Familj: Sambo Camilla, barnen Tobias 35, Charlotte 33, Alex 30, Anton 28, Annie 24 och katterna Missy och Carra
Bor: Lägenhet Lunden, Göteborg
Rätt: Glenns segerfulla blåvita pyttipanna

Han är en av Sveriges mest kända och populära fotbollsspelare genom tiderna. Genombrottet kom i IFK Göteborg under Sven-Göran Erikssons ledarskap. Därefter vann han UEFA-cupen, SM-guld, blev proffs i PSV Eindhoven (Holland), AC Fiorentina (Italien) och Liverpool FC
(England) där han också var lagkapten. Glenn Hysén är en riktig fotbollsgubbe.
År 2012 kom Glenn ut med boken “Ha de’ gott – konsten att bita ihop och komma igen” och om
det ska vi prata. Just tankesättet som så många idrottare, särskilt män, har. Man biter ihop. Man hoppar över kontroller. Talar inte så mycket om hälsan. Kavlar upp ärmarna och kör på. Vi ska också laga Glenns paradrätt – pyttipanna. En rätt som givetvis härstammar från IFK Göteborg och den blåvita tiden där.

– Kom in! Tjena! Tjena!
Han öppnar välkomnande. Håret är gråsprängt och han ger ett väldigt stiligt intryck trots att han är ledigt klädd. Några kvällar innan har jag sett honom på TV4:s succéprogram “Farmen VIP” som han sedan går och vinner med en klackspark. Glenn är i ropet just nu och dagen innan vår intervju läser jag att han och hela familjen ska få en egen realityshow på Kanal 5….

– Tar du bara ett blodprov eller får du hela prostatan undersökt?
– Haha, ja min kollega sa till mig att det är bara till att gå dit och ta ett blodprov. Men så kom jag dit och läkaren sa “Jaha du vet hur det här funkar eller” “Ja, för fan sa jag, det är väl bara ett blodprov?” “Nja, lite annat är det” sa han och så tog han på sig en plasthandske och rakt upp i arslet. Men det var det värt…läs mer i boken.

Köp boken