Jag har testat mig för allt

Namn: David Hellenius
Ålder: 43 år
Yrke: Programledare, skådespelare och komiker
Familj: Frun Renée, sonen Leo 11, bonusbarnen Tom 17 och Emma 22
Bor: Radhus, Bromma
Rätt: Davids chokladdröm

Det är Stockholms första riktiga sommarkväll för i år och jag svänger in på Davids gata i Bromma. Här bor han tillsammans med Renée Nyberg sedan många år. Huset är stort och i flera plan. Och dörren den står öppen. En granne möter mig och fotografen och undrar om det är vi som ska till Renée och David och laga mat? Ja, säger vi. Grannsämjan verkar god och jag får veta att det är just så och eftersom de har bott här i över 15 år så känner alla varandra. Idag ska vi laga Davids chokladdröm – en nyttig dessert eller åtminstone inte ohälsosam – samtidigt som vi talar om hypokondrin, livet och maten.

David Hellenius är en Sveriges mest omtyckta programledare. Med priser som just årets manliga programledare på Kristallengalan både en och fyra gånger i bagaget. Hans karriär började med barnprogrammet Rally-planeten på TV4. Det stora genombrottet kom i humorserien Hey baberiba och parodin på Sveriges kungafamilj där han spelar Prins Carl Philip. David har också lett program som Kändisdjungeln, X factor, Idol, Humorgalan, Helt sjukt med mera. Idag och sedan starten leder han sedan många år tillbaka TV4:s flaggskepp Let’s dance med över en miljon tittare varje vecka. Han leder även sin egen talkshow Hellenius hörna.

Hunden Charlie möter oss i dörren och hälsar glatt. Han har vuxit sedan jag träffade honom senast vilket faktiskt var i Rosa kokboken där Renée medverkar. Vi kommer in i köket och där är det full rulle. Renée är i färd…läs mer i boken.

Köp boken