“Hon var bara 29 år”

Namn: Daniel Paris
Ålder: 30 år
Yrke: Tv-profil och influencer
Familj: Mamma, pappa och två syskon
Bor: Lägenhet Vasastan, Stockholm
Rätt: Daniels gröna halloumisallad med hallon

Han är en av Sveriges största influencer och influerade långt innan begreppet ens fanns. Inte minst när han dök upp titt som tätt i tv-rutan eller på nätet. Daniel Paris lever sitt liv i sociala medier och blev snabbt ett namn att lägga på minnet efter succén och vinsten i SVT:s “Ung och bortskämd”. Det har blivit kokbok, flera tv-program som han har varit programledare för eller sidekick i. Vi har också kunnat höra honom i NRJ:s morgonshow – men framförallt är han en ikon i sociala medier med såväl blogg, youtubekanal, instagram, snapchat och podd. Daniel har haft lite ups and downs och för ett tag sedan var han tvungen att dra i handbromsen. När vi möts talar vi just om det. Vi talar om rädslan och okunskapen kring cancer och hur långt man kan pressa sig. Vi talar om maten och den obefintliga träningen, men också om kärleken.

– Jag hade ju till och med ett matlagningsprogram. Det gick på SVT Play och hette ”Café de Paris”. Vi lagade massor mat. Gick på Barnkanalen också. Då pratade vi om innehållet i maten och vad allt kom ifrån.

– Cancer är ju bara negativt. Mörker är det enda som jag ser. Fast visst, min bild har förändrats något i och med min vän nu. Hon är så stark. Men annars har det varit döden. Det var hemskt när hon berättade. Då tänkte jag bara hur länge hon hade kvar att leva. Hon skulle på undersökning och vi skulle egentligen äta lunch samma dag. Jag minns att det tog så lång tid innan hon hörde av sig efter undersökningen. De hade tagit in henne direkt. Men efter ett tag sms:ade hon. Hon var gravid också och…läs mer i boken.

Köp boken