“Han fullkomligt lyste av intelligens och humor”

Namn:Loa Falkman
Ålder: 71 år
Yrke: Operasångare och skådespelare
Familj: Hustrun Rosy och sönerna Daniel 31 och Jacob 28
Bor: Villa Stocksund, Stockholm
Rätt: Loas hemskjutna älgrulle

Rösten är säregen, myndig, karaktäristisk och mycket karismatisk och jag inbillar mig att han kan få glas att splittras. Så är han, en av våra främsta barytonsångare (ett röstläge för män som klingar mellan tenor och bas). Loa Falkman har alltid kunnat sjunga. Redan som trettonåring började han sin karriär på operan – då som scenarbetare. Numera kan han dock titulera sig hovsångare. Loa har också medverkat i ett tjugotal filmer och tv-serier samt spelat in ett antal skivor. Han har till och med tilldelats Guldbaggen för bästa manliga huvudroll för sin insats i “Pensionat Oskar”. Guldmasken har han vunnit två gånger. Och
i Melodifestivalen medverkade han en gång (han kom sist med “Symfonin”, som trots det fortfarande är väldigt populär). Sedan 2015 år är han ju också ICA-Stig med hela svenska folket. När vi ses är det mellan föreställningar på Folkoperan i Stockholm.

Jag har med mig en flaska rött dagen till ära och undrar om vi inte ska hälla upp varsitt glas.
– Absolut, säger Loa. Varför ska vi vara nyktra just idag, skojar han.
– När jag var sju år blev jag full första gången. Min moster fyllde år och då skålade jag med alla tanter som tyckte jag var jättegullig. Och då skålade jag ännu mer så att de kanske kunde tycka att jag var ännu gulligare. Och så blev jag skitfull och missade glassen!

– Min bror, som är fem år äldre, och jag har ständig kontakt med varandra om hälsan och skulle det vara något så stämmer vi alltid av det.

– Jag har ett så jäkla kul liv och är frisk och försöker leva i nuet. Anledningen till att jag tänker på döden är för att man ställer det till motsats till livet. Det finns en ödmjukhet i det. Man vill se sina barn och barnbarn växa upp…läs mer i boken.

Köp boken