Man måste vara stark och kämpa

Namn: Maria Montazami
Ålder: 49 år
Yrke: Tv-personlighet, författare, inredare och designer
Familj: Maken Kamran, barnen Sara, Hanna, Emma och Nicholas
Bor: Hus i Laguna Niguel
Rätt: Marias paella olé

I dag styr jag bilen söder om Los Angeles. Jag är på väg till den så otroligt omtyckta Hollywoodfrun Maria Montazami, som bor i Laguna Niguel. Maria bor i ett så kallat gated community. Of course. Men vakten har både mitt och fotografens namn uppskrivna på dagens besökslista och vi släpps in genom grindarna.

Marias hus är stort. Utanför står flera Landrovers parkerade. Både den nya vita, som hon fick av maken Kamran nyligen, och hennes gamla svarta, som en av döttrarna har ärvt. Solen strålar och det är en magiskt vacker dag. Huset är precis som på tv, precis som man kan tänka sig att det ska vara hemma hos Maria Montazami. Det är prylar överallt. Detaljer. Less is more är inte hennes mantra. Familjen har bott här i femton år och planerar att bo kvar hela livet. Jag kan förstå varför.

Marias assistent Anna, en supertrevlig småländska, möter oss när vi kommer. Maria är på övervåningen och gör klart det sista med hår och make inför vår plåtning och matlagning. Men efter ett tag kommer hon ner i en läcker och färgsprakande utstyrsel som hon har fått från Sverige. Hon är otroligt trevlig, positiv och harmonisk. Och lång! Hon säger vartannat ord på engelska och i många meningar får hon in ordet fun, som måste vara hennes favoritord. Vi ska ta porträttbilder på garageuppfarten. Maria har en egen backdrop och är så rutinerad: poserar och skojar framför kameran. Hon kör utan klackar och berättar att hon helst går barfota hemma.

Jag kan inte låta bli att berömma den nya bilen som står parkerad på uppfarten och Maria blir exalterad och visar mig hur den ser ut invändigt. Den doftar nytt och har till och med ett eget litet kylskåp. Inte bara där fram, utan även där bak.
– I love it, säger hon…läs mer i boken.

Köp boken