Våren 2012 pratade jag och min konstnärskollega Peter Sköld ihop oss med ambitionen att göra något. Påverka. Jag hade just givit ut boken C, där jag skriver om min kärlekshistoria med den cancersjuka kvinna jag blivit förälskad i och sedan förlorar i denna hemska sjukdom.

Peters fru har haft cancer så även för honom var detta viktigt. Vårt möte mynnade många timmar senare ut i projektet ”Måla Rosa” som kom att bli Cancerfondens stora insamlingskampanj 2012. PR-mässigt den största någonsin. Vi skulle ”måla” Sverige rosa. Sprida kunskap och samla in pengar. Peter och jag blev utsedda till ambassadörer för Rosa Bandet och till slut lyckades vi få in knappt en miljon kronor på 31 dagar med 44 stopp och vi kommunicerade med över en halv miljon människor innan den rosa bussen rullade in på den tv-sända galan i TV3.

Idén till Rosa kokboken föddes kort därefter och första utgåvan var ett faktum hösten 2014. Efter bara några dagar sålde den slut och var en stor succé. Jag bestämde mig tidigt för att göra en uppföljare och sagt och gjort så kom den året efter. Men i bakhuvudet fanns männens historier. Så viktigt. Så spännande. Därför känns det oerhört kul att nu släppa Blå kokboken.

1 av 3 får cancer i Sverige idag. Du har säkert din historia. Alla har vi någon i vår närhet som har drabbats. Kanske är du själv drabbad. Jag drömmer om att vi tillsammans ska kunna förändra. Och rädda liv.

Läs mer om Anna här.

Tack för att du är med och bidrar!