Blå kokboken II är uppföljaren till succéböckerna Blå kokboken I (2017) och Rosa kokboken I (2014) och II (2015) av författaren och konstnären Anna Benson. Boken säljs till förmån för Prostatacancerförbundet. Bidra i kampen! 100 kr per bok går till kampen mot cancer. Blå kokboken I och Rosa kokböckerna har vunnit pris tre gånger på World Gourmand Awards – kokböckernas motsvarighet till Oscarsgalan bland 35 000 böcker från hela världen. Böckerna tapetserade dessutom Sverige genom såväl löpsedlar som stortavlor vilket medförde till att böckerna hittills har samlat in dryga 3 miljoner kronor till kampen mot cancer.

Upplägget är detsamma som tidigare. Men med 12 välkända män som delar med sig av sina liv och framförallt sitt möte med cancer. En del berättar för första gången. Det kan vara självupplevt, eller så kan det ha drabbat en vän, förälder eller partner. För att lägga till något mer, något som för det mesta står för det positiva och kärleksfulla i livet, så delar männen också med sig av sitt paradrecept och om sina tankar kring kost och hälsa. Samt hur man delar med sig av något så svårt. Du får dessutom komma hem till deras hem och får en inblick i deras vardag.

Blå kokboken säljs i begränsad upplaga och först till kvarn gäller. 100 kr per bok går till kampen mot cancer.

1 av 3 får cancer i Sverige idag. Alla har vi någon i vår närhet som drabbats. Därför har författaren och konstnären Anna Benson samlat 12 välkända män som delar med sig av sina liv och sitt möte med cancer.

Medverkande Blå kokboken II: Daniel Paris, Glenn Hysén, Jesper Blomqvist, Lasse Åberg, Loa Falkman, Robin Bengtsson, Staffan Olsson, Steffo Törnquist, Thomas Bodström, Thomas Wassberg, Tobias Karlsson och Uno Svenningsson.

Förutom all tid, recept, tankar och historia har samtliga bidragit med sin expertis, råvaror och kunnande. Inte minst engagemang. De flesta har också öppnat upp sina hem för projektet